YASEMİNLERİM

YASEMİNLERİM

7 Eyl 2009

...Tahinli Ay Kurabiyesi.....

 
MALZEMELER;
1-BARDAK SIVI YAG.
1-BARDAK SUT.
ALDIGI KADAR UN.
1-TANE KABARTMA TOZU.
2- 1/2 BARDAK TAHIN .
2-BARDAK SEKER.
YAPILISI;
1- bardak sivi yagi 1-bardak sut,kabartma tozu ,unu hep birlikte yogurunuz kulak memesi olacak,yogurduktan sonra bir naylon posete koyunuz ve buz dolabinda 1/2- saat dinlendiriniz ,
baska bir kabta 2-bucuk bardak tahinin icine 2-bardak sekeri karistiriniz ...1/2-saat dinlenen hamurumuzu avuc icine sigacak buyuklukte parcalara ayiriniz ,merdane yardimi ile oval bir sekil veriniz,ve yaptiginiz tahinli karisimi her tarafina kasik yardimi ile yayainiz yovarlayarak ay seklini veriniz yaptiklarinizi tepsiye siralayiniz ,160 derece isinmis firinda pembelesinceye kadar bekletiniz pembelesince firindan alip sogumasini bekeyiniz arzunuza gore soguk mefrusatla yada sicacik bir cayla veya soguk limonatayla gelen misafirlerinize ikran edebilirsiniz sizlerde deneyebilirsiniz arkadaslar hepinize hayirli bereketli sofralar dilerim afiyet seker olsun hayirli ramazanlar dilerim sevgiler yaseminlerim;

2 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık canım sevgiler güzel bir hafta geçirmen dileğiyle

Adsız dedi ki...

selam canım eline sağlık çok güzel görünüyor, kuarbiyem.Ben genelde bu tür pastalara margarin koyarım, daha kyır kıyır oluyor diye, sıvıyağ koymuşsun yine öyle oluyormu merak ettim, denemeyi düşünüyorum sevgiler

nurdanın mutfağı